Trerätters för hundra kronor.
Det var lördagkväll. Våra magar kurrade men våra plånböcker ekar fortfarande ganska tomma. En mage som var lika tom som en plånbok. Eller två magar var det ju faktiskt. Men eftersom vi älskar att laga och äta så bestämde vi oss för att en trerätters ville vi ha ändå. Dock en ganska simpel en. Men ändå en trerätters. Alla goda ting är tre.

Vi inledde med rödvin tillsammans med hemmainlagda oliver. Köp oliver, töm kryddskåpet på diverse godsaker, klipp lite färska kryddor över och dränk dem i olivolja. Glöm för guds skulle inte vitlöken. Massa! Låt dem gifta sig och älska intensivt innan servering.

Något jag verkligen älskar är presenter. Även när det gäller mat. Presentern som är synonym till paket. Detta är vårt klassiska fiskpaket. Passar bäst på grillen, men även ugnen får duga ibland. Koka potatis. Ta valfri fisk och lägg i folie. I det lilla paket kör du ner massa mums. Typ lök, dill, kryddor, lime, chili, vin och smör. Det hade vi denna gång. Man tager vad man haver.

Till efterrätt gjorde jag en glass. Kesella, vaniljsocker, äggulor, socker. Sedan var frågan vad jag skulle smaksätta den med? Jag älskar vinbär och Erics favoritsprit (!) är Calvados. Det mixade jag i mixern till en liten sorbéröra. I med rivet limeskal och sen vips in i fryser! Hipp hipp hurra. Vår frys var fylld med glass.
Det som var bäst med allt detta var att kalaset bara kostade 100 SEK. Eftersom vi utnyttjade kryddor och gamla saker i safferiet. Hemköp tjänade bara en ynka hundring på oss denna lördagskväll. Våra magar blev mätta och plånboken tog inte så mycket stryk. Fiffigt.

Något jag verkligen älskar är presenter. Även när det gäller mat. Presentern som är synonym till paket. Detta är vårt klassiska fiskpaket. Passar bäst på grillen, men även ugnen får duga ibland. Koka potatis. Ta valfri fisk och lägg i folie. I det lilla paket kör du ner massa mums. Typ lök, dill, kryddor, lime, chili, vin och smör. Det hade vi denna gång. Man tager vad man haver.

Till efterrätt gjorde jag en glass. Kesella, vaniljsocker, äggulor, socker. Sedan var frågan vad jag skulle smaksätta den med? Jag älskar vinbär och Erics favoritsprit (!) är Calvados. Det mixade jag i mixern till en liten sorbéröra. I med rivet limeskal och sen vips in i fryser! Hipp hipp hurra. Vår frys var fylld med glass.
Det som var bäst med allt detta var att kalaset bara kostade 100 SEK. Eftersom vi utnyttjade kryddor och gamla saker i safferiet. Hemköp tjänade bara en ynka hundring på oss denna lördagskväll. Våra magar blev mätta och plånboken tog inte så mycket stryk. Fiffigt.
Kommentarer
Trackback